Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Най-опасният ловец на дронове в света

[post-views]
Най-опасният ловец на дронове в света

Михаил Григоров

Най-опасният ловец на дронове в света
Така „Ловецът“ хваща чужди дронове в мрежата
Фото Defense news

Този дрон е известен като най-опасният и безмилостен прехващач на дронове в света. Наричат го „Хънтър“(„Ловец“). Лови малки и големи дронове. Той е универсален и много функционален. Дрон „Хънтър“ F700 може да противодейства на много различни видове дронове – от малки квадрокоптери до по-големи, много по-бързи летателни апарати с фиксирано крило.

„Ловец“ F700 може да стартира за секунди и да бъде презареден за нов полет само за три минути. Дронът може ефективно да спира дронове от всякакви размери и най-вече големите, които често се използват от враждебно настроени формирования или терористични групи.

Това е възможно благодарение на модулни приспособления, които изстрелват бързо разтварящи се мрежи и улавят целта. Дронът „Ловец“ е оборудван с различни мрежи в зависимост от размерите на целта. За големите дронове мрежата е превързана за него с въже, и след улавянето на тежкия дрон се разтваря парашут, който го спуска на земята, за да се избегнат големи повреди. След това специалистите, изследвайки електрониката на уловения дрон, могат да определят мястото, откъдето е изпратен. Освен това спускането е бавно, което дава възможност за евакуация на хора и техника долу, ако уловеният дрон носи товар, който може да се взриви при сблъсъка със земята…

Подробности четете в новия брой на в. „Българска армия”

Най-ново

Единична публикация

Избрани