Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

И Великобритания забрани мобилното приложение TikTok на правителствените устройства

[post-views]
САЩ обвиняват ТикТок в нарушаване на законите за защита на децата

Обединеното кралство наложи забрана „с незабавен ефект“ за използването на TikTok на правителствени устройства, потвърди министърът от кабинета Оливър Даудън, позовавайки се на опасения за сигурността, свързани с приложението, което е собственост на китайската група ByteDance, предават Ройтерс и „Файненшъл таймс“.

Говорейки в Камарата на общините, Даудън каза, че е „разумно и пропорционално“ да се ограничи използването на определени приложения за социални медии, включително TikTok, добавяйки, че други правителства като това на САЩ, са предприели подобни стъпки.

Според него предприетото действие е „предпазен ход“ и „добра киберхигиена“. Той също така настоя, че „нашата сигурност винаги трябва да е на първо място“.

„Предвид особения риск около правителствените устройства, които могат да съдържат чувствителна информация, е както разумно, така и пропорционално да се ограничи използването на определени приложения, особено когато става въпрос за приложения, където голямо количество данни могат да бъдат съхранявани и достъпни“, отбеляза Даудън.

В допълнение към забраната за използване на TikTok, правителствените устройства ще могат „да имат достъп само до приложения на трети страни, които са в предварително одобрен списък“, каза Даудън пред британските депутатите.

„Тази система вече е въведена в много отдели. Сега ще бъде разпространено върху цялото правителство“, посочи той.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани