Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия блокирана от безпрецедентна стачка в транспорта

[post-views]
Германия блокирана от безпрецедентна стачка в транспорта

Германия е блокирана от безпрецедентна 24-часова стачка на работниците в транспортния сектор. Протестът засегна сухопътния, железопътния и въздушния транспорт, като повод за индустриалните действия са ниските възнаграждения, на фона на поскъпването на живота.

Това е най-голямата стачка в Германия за последните 30 години на сам, коментират германските медии. Няма транспортна услуга, която да не е засегната от протеста.

Градските и регионалните влакове не работят, съобщиха от националния железопътен оператор „Дойче бан“. Местните транспортни услуги в общо седем провинция , включително трамваи и автобуси, също не работят.

За хиляди отменени полети заради протеста съобщават властите в две от най-натоварени летища- тези в Мюнхен и Франкфурт.

От германската асоциация на летищата обявиха, че повече от 380 хиляди пътници ще бъдат засегнати от безпрецедентната стачка.

Основните искания на синдикатите е увеличение на заплатите между 10 и 12  процента, което профсъюзите определят, като въпрос на оцеляване на хората, на фона на високата инфлация в страната и след като през февруари националната статистика отчете ръст от 9,3 на сто при потребителските цени в Германия, със същия период миналата година.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани