Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Разкриха подробности около стрелбата в Нешвил – извършителят разполагал със собствен арсенал от 7 оръжия

[post-views]
Броят на жертвите от стрелбата в училище в Тексас достигна 21 – 19 деца и двама възрастни

Стрелецът, който уби шестима души в училище в американския град Нешвил, щата Тенеси е имал собствен малък арсенал. Това съобщават от полицията относно последните разкрития по случая и подчертават, че извършителят е придобил оръжията напълно легално, въпреки че се е лекувал от „емоционално разстройство“.

Полицията в Нешвил показа кадри от стрелбата в Презвитерианското училище в града и разкри шокиращи подробности за извършителя. Припомняме, че при атаката в понеделик в рамките на 10 минути загинаха трима възрастни и 3 деца на възраст 8-9 години. Впоследствие извършителят беше ликвидиран от органите на реда.

Стрелецът е 28-годишната Одри Хейл, идентифицирана като транссексуална жена, която се представяла за мъж. Тя притежавала общо 7 огнестрелни оръжия, които закупила преди нападението и укривала в дома си и в този на родителите си. Хейл е била под медицински надзор, провеждала е терапия за емоционалните си отклонения и не е било редно да бъде въоръжена, посочват при разпита родителите ѝ, убедени, че тя е продала единственото си оръжие.

Никой обаче, нито семейството, нито лекарите, не е съобщил, че Одри има суицидни наклонности или би убила някого, защото щяхме да проследим покупките и да конфискуваме оръжията, но в този случай просто не сме имали представа за какъв човек става дума, заяви началникът на полицията в Нешвил  Джон Дрейк.

Официалните данни пък показват, че това е най-малко 30 инцидент с огнестрелни оръжия в американски училища от началото на годината, при които са загинали близо 10 души, а повече от 20 са ранени.

Най-ново

Единична публикация

Избрани