Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Папа Франциск остава в болница за лечение на респираторна инфекция

[post-views]
Папата остро осъди войната в Украйна

Папа Франциск изкара нощта в болница и ще остане хоспитализиран няколко дни за лечение на респираторна инфекция. Това стана ясно от съобщение на Ватикана, в което се посочва, че понтифексът е приет по спешност в лечебно заведение в Рим.

През последните няколко дни папата беше видимо изтощен, изпитваше болка в гърдите и респираторни затруднения. Това наложи приемането му в болница Агостино Хемели, където ще остане няколко дни, за да получи необходимото лечение, посочват от Ватикана. Хоспирализирането на понтифекса обезпокои мнозина, а от Светия престол допълниха, че не Ковид-19 е причината за белодробните му проблеми.

„Притеснена съм, но и доста тъжна, защото този папа е много човечен и много близък дори до нас, младежите. Това го прави много по-различен от предшествениците му.“

„Папата е в сърцето ми. Вярваща съм, католичка, а той е олицетворението на Бог на земята. Надявам се резултатът да е положителен и да му няма нищо сериозно.“

86-годишният папа Франциск е подложен на компютърна томография и редица други изследвания, които показват, че здравословното му състояние не е тревожно, посочват италианските медии. Графикът му до края на работната седмица обаче е разчистен, като се предполага, че ще води единствено празничната литургия в неделя, когато католиците отбелязват Цветница. Понтифексът е в добро настроение и благодари на всички за загрижеността и благопожеланията, допълват от канцеларията му.

Най-ново

Единична публикация

Избрани