Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Общо шест медала за България от Световната купа по художествена гимнастика в София, Стилияна Николова и ансамбълът ни с титли в многобоя

[post-views]
Стилияна Николова спечели титлата в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София, Ева Брезалиева завърши на шеста позиция

България завърши с общо шест медала – пет златни и един сребърен на Световната купа по художествена гимнастика, която се проведе в столичната зала „Арена София

Общо шест медала за България от Световната купа по художествена гимнастика в София, Стилияна Николова и ансамбълът ни с титли в многобояИкромова (Узбекистан) – 124.550 4. Ади Ася Кац (Израел) - 121.400 5. Елжана Таниева (Казахстан) – 121.200 6. Ева Брезалиева (България) – 121.200
фото : Анна Недкова

Шампионката в многобоя при жени индивидуално Стилияна Николова взе  златните отличия на финалите на обръч, на топка и на бухалки, а на лента се нареди четвърта.

Другата ни представителка при жените Ева Брезалиева взе сребро на финала на бухалки при своя дебют на Световна купа.

На лента Николова допусна грешка, игра малко време с възел на уреда, но получи силна оценка от 30.600 точки, която й отреди четвъртото място. Златото взе Тахмина Икромова (Узбекистан), а след нея се наредиха Елжана Танишева (Казахстан) и Барбара Домингос (Бразилия).

Барбара Домингос донесе първи медал за Бразилия в историята на тази страна от Световна купа по художествена гимнастика.

Ансамбълът на България стана първи в многобоя, но на финалите остана без отличие. Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова са с треньори Весела Димитрова, Михаела Маевска и Ясена Стойнева.

Българките изиграха много силно двете си съчетания пред бурните аплодисметни на публиката в залата и спечелиха титлата в многобоя. На второ място се класира Израел, а третата позиция бе за ансамбъла на Франция.

На финала с пет обръча гимнастичките на България останаха на седмо място. Златото взе ансамбълът на Италия, следван от Израел и Франция.

На три ленти и две топки българките отново допуснаха грешки и завършиха на пето място. Шампион изненадващо стана Полша, среброто е за Гърция, а на трета позиция се класира Франция.

На Световната купа по художествена гимнастика в София участваха 12 ансамбъла и близо 50 индивидуални гимнастички.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани