Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руското МО съобщи, че е ликвидирана диверсионната група, проникнала в Белгородска област

[post-views]
Руското МО съобщи, че е ликвидирана диверсионната група, проникнала в Белгородска област

Говорителят на министерството посочи, че групата е наброявала поне 70 души с бронирани машини и пикапи

Руската армия е ликвидирала диверсионната група, проникнала вчера от територията на Украйна в Белгородска област в Русия. Това съобщи говорителят на военното министерство на Русия Игор Конашенков.

Конашенков съобщи още, че са били убити повече от 70 души, а четири бронирани машини и пет пикапа са били унищожени.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че нападението срещу Белгородска област е извършено от „украински терористи“.

Говорителят на министерството на отбраната Игор Конашенков заяви, че определените от него като „националистически формирования“ са били блокирани и разгромени с помощта на авиацията, артилерията и подразделенията на Южния военен окръг за защита на държавната граница:

„Остатъците от националистите бяха отблъснати на територията на Украйна, където им беше нанесено огнево поражение до пълното им ликвидиране. Унищожени са повече от 70 украински терористи, четири бойни бронирани машини и пет пикапа“, каза той.

Тази вечер властите отмениха въведеният вчера режим на антитерористична операция в Белгородска област.

Още вчера отговорност за навлизането в Белгородска област поеха две създадени в Украйна въоръжени подразделения, в които участват предимно етнически руснаци. Това са така наречените Руски доброволчески корпус и Легион „Свобода за Русия“.

В профила на организацията Легион „Свобода за Русия“ в Телеграм днес се появи съобщение, в което пише, че „за пореден път е разрушен митът за безопасността на руските граждани и силата на руската държава“. „Всъщност властите от години просто крадат от бюджета и лъжат, че всичко е наред“, пише още в съобщението. Ще припомня, че за изграждането на отбранителни съоръжения в Белгородска област бяха похарчени 10 милиарда рубли или около 125 милиона долара.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани