Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„ТАЛАНТИТЕ в строя и извън него“(29/05/2023 г.)

[post-views]
„ТАЛАНТИТЕ в строя и извън него“(29/05/2023 г.)

В този епозод на „Талантите“ ще разбием представите в обществото за скучния държавен служител. Днешният участник д-р Иван Янев работи в Министерство на образованието и науката и е пример за всички нас.

Иван Янев завършва „История“ в Софийския университет. Там получава докторска степен с дисертация на тема: „Външната политика на България през Втората световна война“. Интересът на Иван към образованието не стихва. Придобива и три магистратури: по „Специална педагогика“, „Публична администрация“ и „Творческо писане“.

Въпреки че е незрящ, Иван спортува активно, а спортът се превръща в нещо повече от хоби. Заедно със съотборниците си печели десетки златни купи и медали по голбал, шоудаун, стрелба с лък и шах. Към момента е хоноруван преподавател в Национална спортна академия „Васил Левски“, където води лекции по специализирани и адаптирани спортове за хора с нарушено зрение и е председател на федерацията „Спорт за хора със зрителни увреждания“.

Но освен държавен служител, преподавател и спортист, Иван е популярен писател на художествена литература. През последните няколко години издаде книгите си: „Феникс, „Симаргал“ и „Писецът“, а разказа му „Втората дупка на шинела“ прерасна в театрална пиеса.

Повече за изключителния, търсещ и неуморен дух на общественика Иван Янев, ще чуете в следващите минути.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Ива Сапунджиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани