Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Киев съобщава за ракетна атака в родния град на Зеленски

[post-views]
Лондон: украинските ВВС и ПВО продължават да защитават ефективно въздушното пространство на страната

Русия нанесе масирана ракетна атака по град Кривий Рог – родния град на украинския президент Володимир Зеленски.  Началникът на военната администрация на града съобщава за най-малко шестима загинали, няколко са ранените.

Снимки от родния град на Зеленски показват пететажен жилищен блок с разбити прозорци и издигащ се дим. На други места в страната официални лица твърдят, че жилищни сгради са били ударени при нападение с дрон в Харков. В Киев също се съобщава за нощни удари. „Всички вражески цели във въздушното пространство около Киев са успешно открити и унищожени“, съобщиха от военното управление на украинската столица. Вчера Киев потвърди, че седем села са освободени при украинска контраофанзива. Володимир Зеленски заяви, че „трудната“ контраофанзива „напредва“.

Володимир  Зеленски – президент на Украйна:

„Битките са трудни, но нашия напредък е налице и това е много важно“

Междувременно, лидерите на Франция, Германия и Полша се срещнаха в Париж обсъждайки военната подкрепа за контранастъплението на Украйна. Тримата лидери настояха, че ще продължат да подкрепят Киев толкова дълго, колкото е необходимо. Френският президент Еманюел Макрон обеща да продължи доставките на оръжие, боеприпаси и бронирана техника, подкрепян от германският канцлер Олаф Шолц и полският президент Анджей Дуда.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани