Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Високоскоростният интернет е необходимост, заяви американският президент Байдън и обеща, че хората в САЩ ще получат достъп до 2030 г.

[post-views]
Байдън за изборите в САЩ: „Демокрацията победи“ битката за Сената е жестока, Републиканците вземат Конгреса

Американският президент Джо Байдън заяви вчера, че високоскоростният интернет вече не е лукс, а „абсолютна необходимост“ и обеща, че всяко домакинство в страната ще получи достъп до такъв до 2030 г. с кабели, произведени в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

„Тези инвестиции ще помогнат на всички американци“, каза той. „Няма да оставим никого“, добави американският президент.

Байдън обяви, че повече от 40 милиарда долара ще бъдат разпределени в цялата страна, за бъде предоставен високоскоростен интернет там, където все още няма или е прекалено бавен. „Но не е достатъчно да имаш достъп – трябва да можеш да си го позволиш и да имаш достъп“, заяви президентът и добави, че неговата администрация работи с доставчиците на услуги, за да намали цената на това, което вече е битова комунална услуга – като водата или газта – но често е доста по-скъпа.

С обявената инициатива администрацията поставя начало на втората фаза на обиколката „Инвестирайте в Америка“. Целта ѝ е да популяризира законодателните успехи на Байдън в областта на инфраструктурата, икономиката и климатичните промени преди наближаващите идната година избори. Президентът и неговите съветници смятат, че гласоподавателите не са достатъчно добре запознати с неговите политики и той ще получи повече подкрепа, след като хората научат повече за тях.

Предизвикателството пред Байдън се състои в това, че инвестициите в компютърни чипове и големи инфраструктурни проекти могат да отнемат десетилетия, за да се осъществят, посочва АП. Затова голяма част от посланията са насочени към безвъзмездните средства, които ще бъдат изразходвани с течение на времето, а не към завършените проекти.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани