Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

От тренировъчните полигони на фронтовата линия в Украйна

[post-views]
Русия е унищожила мост през река Северски Донецк, с което е прекъснала един от пътищата за отстъпление от Северодонецк

На фона срещата на Върха на НАТО във Вилнюс и бушуваща война в Украйна, продължава обучението на украинските войници от западни инструктори.

До този момент се предполага, че малко над 24 хиляди украински войници са преминали обучение само в държавите от ЕС, като част от подкрепата на Украйна срещу руската агресия.

В инструктажът участват и натовски офицери.

Полковник Бено – Въоръжени сили на Франция:

„В момента има специално изискване от украинската армия за обучение за воденето на бойни действия в градска среда. Ние откликнахме на тази молба, и ще им предадем най-доброто от нашия опит  и умения.

Да се биеш в градски условия, насред полуразрушени сгради и изгорели коли, винаги е било предизвикателство и за най-опитните войници.

Полковник Бено – Въоружени сили на Франция:

„Има различни процедури. От например, как се влиза в сграда през прозореца, до това как се пресича улицата. На пръв поглед изглежда просто, но в същност това са сложни техники, отработени и усвоени, след анализ на френските инструктори. Затова с украинските войници отработваме тези техники, докато не ги научат.

От месеци страните от НАТО и ЕС обучават украинските войници, както за воденето на бойни действия в градски условия, така да използват модерните западни оръжия. Завършили в повечето случаи от полигоните отиват направо на бойното поле Украйна.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани