Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ученици, бъдещи авиационни техници, бяха на производствена практика във Военновъздушното училище

[post-views]
Ученици, бъдещи авиационни техници, бяха на производствена практика във Военновъздушното училище

Ученици, бъдещи авиационни техници, бяха на производствена практика във Военновъздушното училище

В Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – гр. Бургас, младежи се обучават в специалността „Ремонт на летателните апарати“. В изпълнение на Договора за съвместно сътрудничество между Професионалната гимназия и ВВВУ „Георги Бенковски“ двадесет и пет единадесетокласници от тази специалност проведоха производствената си практика в Долна Митрополия, съобщават от военното учебно заведение. Прелюдията бе посещението в 22-ра Авиационна база Безмер , с командир  полковник Милен Димитров, където  момчетата се запознаха с нейното ежедневие и история.

Във ВВВУ „Георги Бенковски“ бъдещите авиационни техници бяха посрещнати от заместник-началника на училището полковник Андриян Колев, майор Спас Геров – началник на Отделение  ”Учебна и научна дейност” и началника на Катедра „Техническа експлоатация на летателните апарати“ полковник  доцент д-р Любомир Митов. Преподаватели и технически състав от  катедрата бяха менторите на младежите по време на производствената им  практика.

Групата от Бургас бе под ръководството на възпитаника на ВВВУ „Георги Бенковски“ инж. Драгомир Георгиев – летец-пилот, който е водещ преподавател в специалността на Професионалната гимназия. За всички вълнуващо преживяване бе посещението на  летище Гривица, където се запознаха с подготовката и провеждането на летателния стаж на курсантите първокурсници.

Производствената практика завърши в залата на Техническата база за ремонт , където заместник –началникът на ВВВУ по учебната и научната част полковник професор д-р Николай Ничев връчи удостоверенията на гимназистите. Момчетата си пожелаха инж. Драгомир Георгиев да бъде техния класен ръководител като випускници! Сигурно има защо?! Убедени сме, че ще се срещнем с някои от тях догодина, решени да се посветят на авиацията!  Командването на ВВВУ „Георги Бенковски“ ще окаже логистична подкрепа за подобряване обучението по специалността. С благодарност към ръководството на ПГМЕЕ в лицето на инж. Елена Томицина – заместник-директор по учебната и производствена дейност  и Община Бургас, без съпричастността на  които производствената практика нямаше да е същата, се посочва в съобщението на ВВВУ.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани