Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА се справи с Крумовград, ЦСКА 1948 оглави класирането

[post-views]
ЦСКА се справи с Крумовград, ЦСКА 1948 оглави класирането

Отборът на ЦСКА записа първа победа през новия сезон в Първа лига, след като надви новака Крумовград с 1:0 у дома в мач от втория кръг на първенството.

На стадион „Българска армия“ единственото попадение в двубоя отбеляза норвежкият офанзивен халф Тобиас Хайнц, който се разписа с труден и атрактивен изстрел със странична ножица след центриране отдясно на Амос Юга. До края играчите на Саша Илич пропуснаха възможности да стигнат до втори гол, но в крайна сметка взеха трите точки. В първия кръга ЦСКА направи нулево равенство при гостуването си на Хебър в Пазарджик.

Преди това ЦСКА 1948 записа втори пореден успех след класическото 3:0 над Пирин Благоевград в първия си домакински мач за сезона. В Бистрица Стоян Стоичков откри резултата в деветата минута. Офанзивният футболист проби по десния фланг и стреля в далечния ъгъл с фалцов удар.

Натискът на столичани продължи и възпитаниците на Атанас Рибарски удвоиха аванса си. „Червените“ получиха дузпа за игра с ръка на Гезим Пепси. Педриньо бе точен от бялата точка. След почивката домакините продължиха да диктуват играта на стадион „Бистрица“ в София и не позволиха на гостите да отправят точен удар. Лидерът в шампионата можеше да победи своя опонент още по-изразително, но попадение с глава на Елитон бе отменено поради засада.

В добавеното време на двубоя Георги Русев оформи крайния резултат, след като засече с глава центриране от ъглов удар на Талис. В последната атака от двубоя Иво Андреев отсъди дузпа за благоевградчани за игра с ръка на Георги Русев, но промени решението си след намесата на ВАР.

ЦСКА 1948 оглавява класирането с пълен актив от 6 точки. „Орлетата“ заемат последната 14-а позиция в подреждането без точки.

Източник: БГНЕС

Най-ново

Единична публикация

Избрани