Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В СКС наградиха завърнали се военнослужещи от мисията в Босна и Херцеговина

[post-views]
В СКС наградиха завърнали се военнослужещи от мисията в Босна и Херцеговина

Заместник-командирът на Съвместното командване на силите (СКС) бригаден генерал Христо Ганецовски посрещна днес, завърналите се национален командир и щабни офицери от участие в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „АЛТЕА“.

От името на министъра на отбраната бригаден генерал Ганецовски връчи нагръдни знаци за участие в мисия на всички военнослужещи, а от името на началника на отбраната награда «Плакет на щаба на отбраната» получи полковник Красимир Ценов – досегашен заместник-началник на щаба по поддръжката на операцията, той и национален командир на контингента.

За проявен висок професионализъм, отговорност и инициативност при изпълнение на функционалните си задължения, със заповед на командира на СКС бяха удостоени с предметни награди и грамоти подполковник Атанас Овчаров и старшина Петър Симеонов от СКС, подполковник Иван Тодоров от ВМА, майор Илиян Иванов, майор Иван Иванов и майор Андрей Станчев от Сухопътни войски.

От името на командира на СКС генерал-майор Валери Цолов, бригаден генерал Ганецовски благодари за достойната служба и успешното справяне с всички предизвикателства по време на мисията.

«С участието си в операцията, вие защитихте авторитета на Българската армия и спомогнахте света да бъде малко по-добър и сигурен. Натрупания опит и придобити знания в една международна среда е ценен капитал за бъдещата подготовка на военнослужещите от Българската армия. Желая ви здраве, бърза адаптация , късмет  и успехи в бъдещата ви дейност», каза в заключение бригаден генерал Ганецовски.

Ротацията на националните командири и щабните офицери от състава на националния военен контингент в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „АЛТЕА“ беше извършена преди броени дни в база Бутмир – Сараево.

В СКС наградиха завърнали се военнослужещи от мисията в Босна и Херцеговина

Офицерите изпълняваха функционалните си задължения в щаба на операцията в областта на планирането на логистичното и медицинско осигуряване, контрол на придвижването, подготовка и учения, охрана на силите и др.

Новият заместник-началник на щаба по поддръжката на операцията, той и национален командир на контингента е полковник Александър Алексиев от командването на Сухопътните войски, съобщават от СКС.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани