Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ПАНАТИНАЙКОС, МАКАБИ ХАЙФА И РЕЙНДЖЪРС С ПОБЕДИ В ПЪРВИТЕ СИ СРЕЩИ В ШАМПИОНСКА ЛИГА

[post-views]
ПАНАТИНАЙКОС, МАКАБИ ХАЙФА И РЕЙНДЖЪРС С ПОБЕДИ В ПЪРВИТЕ СИ СРЕЩИ В ШАМПИОНСКА ЛИГА

Панатинайкос победи Олимпик Марсилия с 1:0 в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят в Атина се проведе при строги мерки за сигурност след тежките инциденти в понеделник вечер, когато загина привърженик на АЕК след сблъсъци с фенове на Динамо Загреб. ПАО и Марсилия изиграха оспорван мач, а ключовият момент в мача дойде в 65-а минута, когато футболиста на френския отбор Жофри Кондогбия бе изгонен с втори жълт картон. Домакините се възползваха от численото си превъзходство и стигнаха до минимален успех с гол на Бернард в 83-а минута.

Домакински успех постигна и Рейнджърс с 2:1 срещу швейцарския Сервет. Шотландците поведоха с гол от дузпа на Джеймс Таверние и попадение на нигериеца Сирил Десерс след 15 минути игра. Гостите върнаха един гол минута преди почивката чрез Крис Бедия. Сервет доигра последните 30 минути с човек по-малко след червен картон на Давид Дулин, което попречи на тима да упражни по-сериозен натиск в търсене на изравнителен гол.

Макаби Хайфа се наложи с 2:1 като гост на Слован Братислава. Любопитното е, че и трите гола в мача паднаха още в първите 15 минути. Пиеро даде преднина на отбора от Израел в 5-а минута, а бившият играч на Милан Юрай Куцка изравни за Слован в 12-а. Три минути по-късно Диа Саба отбеляза победния гол за Макаби. Реваншите и в трите сблъсъка са на 15-и август и ще определят кои отбори ще продължат към плейофите за влизане в групите на Шампионска лига.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани