Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин: какво всъщност означава казаното от него – епизод 4: „Важността на непрекъснатите зърнените доставки“

[post-views]
Путин: какво всъщност означава казаното от него – епизод 4: „Важността на непрекъснатите зърнените доставки“

Путин: какво всъщност означава казаното от него – епизод 4: „Важността на непрекъснатите зърнените доставки“

На 24 юли, в рамките на подготовката на срещата на върха Русия-Африка, Кремъл публикува статия (отваря се в нов прозорец) , за която се твърди, че е написана собственоръчно от самия върховен главнолъжещ Владимир Путин, докато е обмислял обединяването на руските и африканските „усилия за мир, прогрес и успешно бъдеще“.

Освен обичайната антизападна реторика, тази статия е и отличен пример за тактиката за манипулираща информация, която ще наричаме „Кремълски новговор“. Всъщност ние вече публикувахме няколко епизода на EuvsDisinfo , превеждайки на нормален език новговора на Кремъл и на неговия господар, така че да ги разбере целият свят.

Но нека да видим какво каза в тази статия Путин и какво в действителност той имаше предвид.

Какво каза Путин?Какво то всъщност означава:
„Ние винаги сме подкрепяли африканските народи в тяхната борба за освобождение от колониалното потисничество“Ние винаги се месехме в техните дела, подкупвахме и тероризирахме хората, например чрез разполагане на частната ни военна компания и използвахме политическо изнудване.
„Никога не сме се опитвали да наложим на нашите партньори собствените си идеи за вътрешната структура, формите и методите на управление“Докато ни подкрепяте и сте съгласни с нашия империалистически светоглед, може и  да ви оставим на мира.
„Сигурни сме, че един нов многополюсен световен ред [..] ще бъде по-справедлив и демократичен“Искаме да изградим свят, в който само силният има право. Не международното право.
„Дългогодишните конфликти, които съществуват в почти всеки регион, се задълбочават“Ние създаваме нестабилност в световен мащаб, проточвайки конфликтите, както и започнахме пълномащабна война срещу Украйна.
„Активно се разработват допълнителни инструменти за по-добро структуриране на икономическите отношения“Ние ще продължим да използваме подкупи и икономическо изнудване, за да прокарваме интересите на Русия, а Вагнер (или неговият наследник) ще може да продължи да върши мръсния си бизнес в Африка.
„Руските компании са заинтересовани да работят по-активно на континента в областта на високите технологии и геоложките проучвания“Харесва ни как ЧВК Вагнер прави своя миннодобивен бизнес в няколко африкански държави: плячкосвайки ресурсите като форма на заплащане за защита на режимите срещу собственото им население. Искаме още повече от това.
„Ние разбираме значението на непрекъснатостта на зърнените доставки за социално-икономическото развитие и политическата стабилност на африканските държави“Унищожавайки украинското зърно, можем да ви изнудваме колкото си искаме и да използваме зърното като оръжие.
„Санкциите, наложени на нашия износ, сериозно възпрепятстват доставките на руски хранителни продукти за развиващите се страни“Обвинявайте Запада, а не пълномащабната война на Русия срещу Украйна, за прекъсването на доставките на зърно. Отклонете вниманието си и игнорирайте факта, че санкциите всъщност не са насочени към зърното и селскостопанските продукти и изрично изключват хранителните доставки и торовете.
„Сделката със зърно [ ..] е използвана единствено за обогатяване на американския и европейския бизнес“Вината на Русия за нарастващата глобална продоволствена несигурност, активно прехвърляйте върху други държави.
„вече няма смисъл от продължаване на сделката със зърно“Ние провалихме сделката. Ние бомбардираме украинските пристанища, за да унищожим износа на Украйна и използваме зърното за изнудване.
„Над 70 процента от износа завършва в страни с висок и над среден доход“Като цитираме подвеждащо число, с което се опитваме да скрием, че по-голямата част от износа на храни от Украйна е изпратен в развиващите се страни.
„Държави като Етиопия, Судан и Сомалия, както и Йемен и Афганистан, са получили по-малко от 3 процента от доставките“Използваме друго число без контекст, за да се опитаме да прикрием, че въпреки всички усилия на руската армия, Украйна остава най-големият доставчик на Световната програма за храни на ООН.
„Страната ни е в състояние да замени украинското зърно“Искаме да ви поставим в зависимост от Русия и ще го направим, като ви продадем откраднато от Украйна зърно.
„Готови сме да изградим прагматични, взаимноизгодни отношения“Ние се придържаме към манталитета на Студената война относно „сферите на влияние“. Вашият суверенитет не означава нищо за нас.
„Извеждането на хуманитарно, културно, спортно и медийно сътрудничество на съвсем ново ниво би обслужвало нашите общи интереси“Условието, за да получавате нашите доставки на зърно, е да повтаряте нашата дезинформация в различни международни форуми и спортни асоциации, за да обслужвате нашите егоистични интереси.
Путин: какво всъщност означава казаното от него – епизод 4: „Важността на непрекъснатите зърнените доставки“

Не се оставяйте да ви заблуждават!
Русия използва зърнените доставки като оръжие.

Най-ново

Единична публикация

Избрани