Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ФНА: Швеция предложи на Филипините своите изтребители „JAS 39 Грипен“

[post-views]
ФНА: Швеция предложи на Филипините своите изтребители „JAS 39 Грипен“

Швеция отново предложи своите изтребители „JAS 39 Грипен“ за подсилване на флота на Филипинските военновъздушни сили, предаде Филипинската новинарска агенция (ФНА).

Посланичката на Швеция във Филипините – Аника Тунборг заяви намеренията на страната ѝ по време на посещение при филипинския министър на отбраната Гилберто Теодоро-младши.

„Относно модернизацията на въоръжените сили на Филипините за по-ефективна защита на териториалната цялост на страната и интересите ѝ в изключителната икономическа зона, министър Теодоро подчерта, че каквато и отбранителна придобивка да приемат Филипините, тя трябва да бъде устойчива, съвместима и поддържана. Признавайки нуждата на страната от модерни ВВС, Тунборг подчерта предложението на Швеция за шведските изтребители „JAS 39 Грипен““, заяви говорителят на филипинското министерство Арсенио Андолонг.

JAS-39 е определен като най-надеждния „многоцелев боен самолет“ в света.

Произведеният в Швеция изтребител не се нуждае от много персонал и наземно оборудване за разнородни операции. Оборудван е с усъвършенстван радар, сензори и оръжия.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани