Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ФСС на Русия заяви, че е осуетила проникване на диверсанти на Киев с дронове с руски символи в Брянска област и четирима нападатели са убити

[post-views]
Русия твърди, че е осуетила атентат в Крим

Федералната служба за сигурност (ФСС) с подкрепата на подразделения на министерството на отбраната осуети опит за проникване на украинска диверсионна група в Брянска област, като са убити четирима диверсанти, предаде ТАСС, позовавайки се на изявление на центъра ѝ за връзки с обществеността.

„ФСС и изпратените за подкрепление сили на руското министерство на отбраната в пограничния Стародубски район на Брянска област осуетиха опит за проникване на украинска диверсионно-разузнавателна група на територията на Руската федерация. Четирима диверсанти бяха ликвидирани“, съобщи службата.

Според изявлението „на мястото на сблъсъка, освен чуждестранно оръжие, взривни устройства, комуникационни и навигационни уреди, са открити и дронове с дистанционно управление и стикери „Собственост на ФСС на Русия“, както и руска символика, което свидетелства за подготовка на провокации и диверсионни действия на територията на Русия“.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз написа ден по-рано в „Телеграм“, че украинска диверсионно-разузнавателна група вчера се е опитала да проникне на територията на областта. Според губернатора няма пострадали, но са били нанесени частични щети на производствени мощности.

Ройтерс не бе в състояние да провери тези съобщения чрез независим източник след вчерашния и днешния инцидент.

Агенцията отбелязва, че през последните месеци взривове и нападения в руските региони, граничещи с Украйна, включително в района на Брянск, има почти всекидневно, като за това руските официални представители обвиняват украински или проукраински диверсанти.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани