Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия допълнително укрепва украинската противовъздушна отбрана

[post-views]
Германия допълнително укрепва украинската противовъздушна отбрана

Германия допълнително укрепва украинската противовъздушна отбрана
Снимка: ukrinform.ua

Германия достави допълнително оборудване за противовъздушната отбрана на Украйна, включително две пускови установки с малък обсег на действие ИРИС-Т, предаде ДПА.

На Украйна са изпратени също десет радарни системи „Граунд обзървър 12″(Ground Observer 12) и над 4000 броя 155-милиметрови димни гранати натовски калибър, се посочва в списъка на германското правителство за военна помощ, който беше актуализиран днес.

Украинската логистика ще бъде подсилена с четири тежки камиона със съответните ремаркета, както и с осем сменяеми устройства за товарене.

Само през 2023 г. германската военна помощ за Украйна ще достигне около 5,4 милиарда евро, обобщава ДПА. Агенцията посочва, че след САЩ Германия е един от основните военни поддръжници на Киев.

„Много благодаря на нашите партньори за „ИРИС-Т“. Нашето небе ще бъде по-защитено“, написа в социалните мрежи ръководителят на президентската канцелария на Украйна Андрий Ермак.

Любопитен факт е, че новите „ИРИС-Т“, които се произвеждат в Германия, все още не се използват от Бундесвера, но вече са доказали качествата си в противовъздушната отбрана на Украйна.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани