Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дезинфо: НАТО реши да започне катастрофалната криза в Украйна

[post-views]
Какво би станало, ако Украйна се присъедини към НАТО

РЕЗЮМЕ

Решението на НАТО да започне кризата в Украйна има катастрофални последици за Киев. Ако западните държави не се съгласят да сложат край на конфликта, Русия няма да има друг избор освен да марширува по главните улици на Киев. НАТО направи много сериозна грешка, когато реши, че Украйна ще може да устои на руските войски. В резултат на тази грешка, бившата съветска република е практически разрушена, но съюзниците отказват да признаят този факт.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ

Това е повтарящ се прокремълски дезинформационен наратив, в който се твърди, че Украйна е трамплин и инструмент на Запада срещу Русия, представяйки неоправданата пълномащабна руска инвазия в Украйна като прокси-война на НАТО срещу Русия и като конфронтация с русофобския и войнствено настроен Алианс.

Твърдението има за цел да отклони каквато и да е руска отговорност за пълномащабната инвазия, започнала на 24 февруари 2022 г. Всъщност, руската война срещу Украйна започна още през 2014 г. с незаконното анексиране на Крим от Русия и подкрепата ѝ за сепаратистите в Донбас.

Беше лично решение на Путин да нахлуе в Украйна и да започне най-големия военен конфликт в Европа след Втората Световна война. Путин посочва няколко причини, провокирали агресията, включително предполагаемото желание на Украйна да се сдобие с ядрено оръжие, възможното членство на Киев в НАТО и т.н. Вижте и предходния ни анализ Дванадесет мита за войната на Русия в Украйна – разобличени.

НАТО осъжда по възможно най-категоричен начин бруталната и непровокирана агресивна война на Русия срещу Украйна – независима, мирна и демократична държава и близък партньор на НАТО. Алиансът и страните-членки продължават да предоставят на Украйна безпрецедентна по мащаб подкрепа, помагайки ѝ да удържи изконното си право на самоотбрана, в съответствие с чл. 51 от Устава на ООН.

Вижте още подобни случаи, в които Русия в във война с НАТО и Пентагона като само войниците са украинци; НАТО воюва с Русия с ръцете на украинците; НАТО превръща Украйна във враг на Русия; Украйна е принудена да се бие от името на НАТО и Западът използва украинците да се бият срещу Русия.

Вижте оригиналната публикация тук

Превод: Атина Пашова

Най-ново

Единична публикация

Избрани