Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Четирима души загинаха, а десетки са ранени при руски въздушни удари в Украйна

[post-views]
Четирима души загинаха, а десетки са ранени при руски въздушни удари в Украйна

Четирима души загинаха, а десетки бяха ранени днес след руски въздушни удари в Украйна, включително и смъртоносно нападение, при което ракета порази сградата на полицейско управление в родния град на Володимир Зеленски Кривой Рог, предаде Ройтерс.

В поредната серия въздушни атаки от началото на руската инвазия миналата година две жени и 46-годишен мъж изгубиха живота си в село Одрадокамянка в южната Херсонска област, заяви областният управител Олександър Прокудин.

Четвъртият смъртен случай беше при ракетен удар срещу полицейското управление в централния град Кривой Рог. Министърът на вътрешните работи Игор Клименко каза, че загиналият е полицай, но по-късно длъжностни лица уточниха, че жертвата е бил охранител.

Клименко заяви, че 54 души са ранени при нападението, за което официални представители съобщиха, че е поразило административни сгради, 17 високи жилищни блока, четири къщи и храм.

„Има много работа за вършене – врагът причини много проблеми в града“, каза областният управител Сергий Лисак. Той публикува снимки в „Телеграм“, на които се виждат служители на спасителните служби, които претърсват развалините, работници, които носят материали за започване на ремонтни дейности, и доброволци, които раздават чай и бисквити на жителите на града. Беше потушен и голям пожар.

Тази седмица Русия извърши и петата си атака с дронове в южната Одеска област, където се намират пристанищата на река Дунав и Черно море, използвани за износ на зърно и други селскостопански продукти.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани