Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин се срещна с лидера на Беларус, който предложи да се присъедини към инициативата на Русия за засилване на връзките със Северна Корея

[post-views]
Путин се срещна с лидера на Беларус, който предложи да се присъедини към инициативата на Русия за засилване на връзките със Северна Корея

Руският президент Владимир Путин проведе днес среща в руския крайбрежен град Сочи с беларуския си съюзник Александър Лукашенко, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че по време на разговорите Лукашенко е предложил Минск да се присъедини към усилията на Москва, като възроди старите връзки на Беларус с Пхенян след срещата на върха между Путин и севернокорейския лидер Ким Чен-ун тази седмица.

Путин заяви, че ще информира Лукашенко за разговорите си със севернокорейския лидер на космодрума „Восточний“ в руския Далечен изток.

„Бих искал да ви информирам за дискусията относно ситуацията в региона, която бе доста важна, а също така да засегна най-острия въпрос – положението в Украйна“, каза Путин в началото на срещата между двамата.

В отговор Лукашенко каза, че „бихме могли да помислим за тристранно сътрудничество“. Той добави, че според него и там „може да се намери малко работа за Беларус“.

Днешната среща на Путин с Лукашенко е седмата за тази година, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани