Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Олимпийската шампионка Ивет Горанова завоюва две отличия на турнир по карате в Будапеща

[post-views]
Олимпийската шампионка Ивет Горанова завоюва две отличия на турнир по карате в Будапеща

Олимпийската шампионка от Игрите в Токио 2020 Ивет Горанова спечели титлата в категория до 55 килограма „кумите“  на международния турнир по карате в унгарската столица Будапеща

Българката, която тренира под ръководството на златната медалистка от Токио при 61-килограмовите Йована Прекович (Сърбия), взе и бронз в категория „open“. Състезанието в Будапеща е част от подготовката на Горанова за Световното първенство, което ще се проведе в унгарската столица от 24 до 28 октомври. Родената в Плевен спортистка изигра общо девет срещи в рамките на един ден, а в турнира участваха много от състезателките, които ще се борят за медалите и на шампионата на планетата след малко повече от месец. Дотогава Ивет Горанова планира да участва и на турнир, който ще се проведе в Кипър в края на септември, както и в два лагера. Общо от надпреварата българските състезатели завоюваха шест медала – три златни, два сребърни и един бронзов.

При мъжете до 21 години шампион стана Тодор Настев (60 кг, „кумите“), при младежите Петър Михайлов взе сребро в категория до 61 кг „кумите“, Божидар Сотиров е първи при кадетите над 70 кг „кумите“, а втори се нареди Денис Априлов „ката“ за кадети. В турнира участваха 1742 състезатели от 37 държави.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани