Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Жирона е новият лидер в испанската Примера дивисион

[post-views]
Жирона е новият лидер в испанската Примера дивисион

Жирона е новият лидер в испанската Примера дивисион
Жирона е новият лидер в испанската Примера дивисион

Реал (Мадрид) се наложи с 2:0 над Лас Палмас в среща от 7-ия кръг на Ла Лига с което изпревари Барселона в класирането, но скромният каталунски клуб Жирона изненадващо победи Виляреал като гост с 2:1 и излезе на върха в подреждането

Жирона излезе на първото място във временното класиране с актив от 19 точки. Втори след 7-ия кръг в Примера дивисион са Реал Мадрид с точка по-малко, следвани от Барселона със 17 пункта. Във Виляреал скромният тим на Жирона стигна до успех с 2:1 след голове на украинския таран Артьом Довбик в 56-ата минута и на преотстъпения от Барселона Ерик Гарсия само пет минути по-късно. Гарсия, който преди мача говореше колко му е било болезнено да напусне Барселона, вкара с глава след центриране на Алейш Гарсия. За Виляреал ветеранът Дани Парехо откри резултата четири минути след началото на второто полувреме от дузпа.

В друга среща Реал (Мадрид) постигна комфортен успех с 2:0 с голове на Брахим Диас и Хоселу. Бразилското крило Винисиус Жуниор също се върна на терена, появявайки се през второто полувреме след повече от месец лечение на травми. Старши треньорът на кралския клуб Карло Анчелоти даде почивка на Джуд Белингам, вероятно най-добрият играч в тима от началото на сезона, пускайки в игра Брахим Диас на поста атакуващ полузащитник. Италианският специалист смени и бековете си. Ферлан Менди и Начо бяха заменени от Фран Гарсия и Лукас Васкес.

Отборът на Атлетик (Билбао) стигна до равенство 2:2 с Хетафе, донякъде  заради червения картон на Ойхан Сансет в края на първото полувреме. До този момент те водеха с 1:0 след гол на Юри Берчиче. Гостите изравниха пет минути след началото на втората част чрез Гастон Алварес, но Иняки Уилямс в 62-ата минута отново даде преднина на домакините, засичайки подаване на Оскар де Маркос. Хуанми Латаса обаче раздели точките 7 минути преди края на мача.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани