Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Предприемайки обрат в политиката си, Байдън ще разширява стената по границата на САЩ

[post-views]
Продължават мащабните операции по издирването на изчезналата подводницата

Администрацията на президента Джо Байдън заяви вчера, че ще добави нови участъци към граничната стена, за да предотврати рекордните преминавания на мигранти от Мексико, обрат, който е в съзвучие със знакова политика на бившия президент Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Тръмп направи изграждането на гранични бариери основен принцип в първата си предизборна кампания за президент, а на негови митинги се скандираше „Изградете тази стена!“.

Едно от първите действия на Байдън след встъпването му в длъжност през януари 2021 г. беше да издаде прокламация с обещание, че „доларите на данъкоплатците няма повече да бъдат отклонявани за изграждането на гранична стена“.

Байдън ревизира и всички ресурси, които вече са били отделени за граничната стена.

Президентската администрацията съобщи вчера, че този нов ход не е в разрез с обявеното в прокламацията на Байдън, защото парите, отпуснатите по време на мандата на Тръмп през 2019 г., е  трябвало да бъдат оползотворени сега.

Попитан от журналисти дали граничната стена работи, Байдън отговори „Не“. Президентът допълни, че администрацията е трябвало да използва средствата. „Не мога да спра това“, каза Байдън.

Тръмп побърза да обяви, че е бил прав и поиска извинение. „Както често съм казвал, в продължение на хиляди години е имало само две неща, които са работили безотказно: колелото и стените!“, написа Тръмп в социалните мрежи. „Ще се извини ли Джо Байдън на мен и на Америка за това, че му отне толкова време да се задейства…“

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор нарече новото решение на Байдън „крачка назад“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани