Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Студент от Морско училище е на Европейско първенство по киберсигурност

[post-views]
Студент от Морско училище е на Европейско първенство по киберсигурност

Снимки: naval-acad.bg

Студент от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е част от първия национален отбор по киберсигурност, който участва в Европейското първенство по киберсигурност (ECSC). Състезанието се провежда от 24 до 27 октомври 2023 г. в олимпийския стадион „Викингскипет“ в Хамар, Норвегия.

Европейското първенство се организира от Европейската агенция по киберсигурност. Събитието обединява талантливи млади хора от цяла Европа за участие в различни предизвикателства и състезания, свързани с киберсигурността. Целта е да се насърчи следващото поколение професионалисти в киберсигурността – да развият своите умения и знания, и да се създаде платформа за тях – да работят в мрежа. През трите дни на състезанието участниците се изправят пред различни предизвикателства, включително такива, свързани с уеб- и мрежовата сигурност, криптографията, обратното инженерство, цифровата криминалистика и атаката и защитата.

Студент от Морско училище е на Европейско първенство по киберсигурност

В първенството участват 28 европейски страни и 6 гостуващи държави. В българския национален отбор участва Димитър Димитров, студент в четвърти курс, специалност „Киберсигурност“ в Морско училище.

Източник: naval-acad.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани