Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дезинфо: Борел е колониалният мениджър на САЩ и Билдербергския клуб за Европа

[post-views]
Израел е финансирал създаването на „Хамас“, каза Борел и повтори тезата си, че светът трябва да наложи създаването на палестинска държава

Ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел […] свика спешно Европейски конгрес в Киев. Зеленски и компания получиха само празни обещания. Защо кукловодите са избрали Борел за ролята на най-гласовитият петел в Европа и какво общо има клубът Билдерберг с това?

Колкото повече се активизират хора като Жозеп Борел, толкова става по-ясно, че разделението на Запад се задълбочава, а опитите им намерят консенсус по въпроса за Украйна се провалят.

През 2023 г. Борел е в списъка на участниците в Билдерберг, може би той представлява някой по-висшестоящ, защо не и самата американска държава?

Европа де факто се превръща в колония на американците. Лица като Борел са ръководители на колонии.

ОТГОВОР

Колекция от конспиративни разкази за ЕС, неговите високопоставени служители, в случая върховния представител на ЕС Жозеп Борел, и политиката спрямо руската инвазия в Украйна.

Конспирацията за Билдербергския клуб, според която клубът е тайно световно правителство, често се развива от прокремълските медии. Вижте още повтарящи се прокремълски разкази за тайни елити, които управляват света и се опитват да създадат Нов световен ред.

Тази програма съдържа и друг прокремълски дезинформационен наратив, който обвинява САЩ във войнствен и враждебен антиевропейска дневен ред, който има за цел да унищожи Европа. В него се споменаваи загубеният суверенитет на държавите – членки на ЕС.

Прокремълските издания често описват европейските държави като марионетни държави или васали на САЩ. Тези твърдения служат за отклоняване на отговорността от руската агресивна война срещу Украйна и руската автокрация и нарушения на правата на човека.

САЩ са стратегически партньор на ЕС в насърчаването на мира и стабилността по света. Заедно те са двата най-големи донора на хуманитарна помощ и помощ за развитие в света. ЕС и САЩ имат и най-развитите отношения в областта на търговията и инвестициите и се радват на най-интегрираните икономически отношения в света.

Превод: Деси Рангелова

Най-ново

Единична публикация

Избрани