Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Изиграха се 8 мача в групи “A”, “B”, “C”,“D” от четвъртия кръг в груповата фаза на Шампионска лига

[post-views]
С гол от дузпа Лил победи Реал Мадрид с 1:0 във втори кръг на Шампионска лига

Надпреварата в Шампионската лига се проведе с двубоите от четвъртия кръг в груповата фаза. Изиграха се осем срещи от групи “A”, “B”, “C” и “D”. Някои от отборите като Реал Мадрид и Интер вече си гарантираха продължаване към фазата на елиминациите

Група А

Байерн Мюнхен– Галатасарай  2:1

ФК Копенхаген – Манчестър Юнайтед 4:3

Байерн Мюнхен се наложи над Галатасарай с 2:1 на „Алианц Арена“ в мач от четвъртия кръг в група „А“ на Шампионската лига. Хари Кейн се разписа на два пъти за баварците в 80-ата и 87-ата минути на двубоя. Единственият гол за Галатасарай бе дело на Седрик Бакамбу в края на срещата.

След този успех Байерн Мюнхен продължава да бъде с пълна успеваемост 4 успеха в 4 двубоя и 12 точки актив. Галатасарай остава на 3-о място с 4 пункта.

В другата среща от група „А“ отборът на Копенхаген се наложи над Манчестър Юнайтед с 4:3 на стадион „Паркен“. Расмус Хьолунд вкара два гола за „червените дяволи“ в 3-ата и 28-ата минути. Манчестър Юнайтед остана с човек по-малко на терена, след като Маркъс Рашфорд получи директен червен картон в 42-ата минута. До края на първото полувреме Копенхаген възстанови паритета след голове на Мохамед Елиунуси и Диого Гонсалвеш от дузпа. Бруно Фернандеш даде преднина на своя тим след точно изпълнена дузпа в 69-ата минута, но Лукас Лерагер възстанови равенството в 83-ата минута. Рууни Барджи вкара победния гол за датските „лъвове“ в 87-ата минута. След този успех Копенхаген се изкачи до второ място в групата с актив от 4 точки, докато Манчестър Юнайтед остава на дъното на таблицата с 3 пункта.

Група В

Арсенал – Севиля  2:0

ПСВ Айндховен – Ланс 1:0

В среща от група „В“ Арсенал направи решителна крачка към преодоляване на груповата фаза в Шампионската лига, побеждавайки с 2:0 у дома носителят на трофея в Лига Европа Севиля. На своя „Емиратс“ в Лондон домакините наложиха натиск още от самото начало и малко преди да изтече първият половин час Леандро Тросар прониза вратата на андалусийците за 1:0. В 64-ата минута Сака удвои преднината на „артилеристите“  за крайното 2:0. С този си успех футболистите на Микел Артета събраха 9 точки на върха в подреждането, докато Севиля остана на последното място в подреждането със само 2 пункта.

По същото време в Нидерландия съставът на ПСВ Айндховен стигна до важен успех с минималното 1:0 срещу Ланс и се върна в борбата за класиране в следващата фаза на турнира. Единственото попадение за „филипсите“ реализира Луук де Йонг още в 12-ата минута на срещата, с което донесе на своя тим първа победа в Шампионската лига през този сезон. Така състава на Петер Бос се изравни с „кърваво-златните“ на второто място в подреждането, като и двата тима имат по 5 точки.

Група С

Наполи – Унион Берлин 1:1

Реал Мадрид – Брага  3:0

В среща от група „С“ Наполи направи равенство 1:1 у дома срещу Унион Берлин. Италианският шампион имаше превъзходство през първата част и в 24-ата минута удар на Нейтън срещна гредата на вратата на германския дебютант в Лигата. Шест минути след това попадение на Франк Ангиса не беше зачетено заради нарушение в атаката на „небесносините“. Все пак в 39-ата минута Матео Политано откри резултата в полза на Наполи, но седем минути след почивката Давид Фофана изравни в полза на Унион след добавка. Наполи заема второ място в класирането в група „С“ със 7 точки, докато Унион прекъсна серия от три поредни поражения и има 1 точка на последната позиция.

Отборът на Реал Мадрид стана третият сигурен участник в елиминационната фаза на Шампионската лига през този сезон, след като надигра с 3:0 у дома Брага. С успеха футболистите на Карло Анчелоти събраха 12 точки на върха в група „С“, което е с 5 повече от втория Наполи. В същото време „архиепископите“ заемат 3-ото място с 3 пункта и все още са в играта за продължаване напред.

На „Естадио Сантиаго Бернабеу“ в Мадрид момчетата на Артур Жорже започнаха срещата позитивно и oще в 4-ата минута те получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Лукас Васкес срещу Брума. Зад топката застана Алваро Джало, но ударът му бе отразен от стража Андрий Лунин. „Лос бланкос“ отговориха и скоро след това попадение на Браим Диас бе отменено заради нарушение на Винисиус в хода на атаката. В 27-ата минута обаче Диас даде аванс на Реал Мадрид. През второто полувреме голове за класическата победа с 3:0 отбелязаха Винисиус и Родриго.

Група D

Реал Сосиедад – Бенфика 3:1

РБ Залцбург – Интер  0:1

Реал Сосиедад не срещна проблеми у дома срещу Бенфика и победи с 3:1 в двубой от група „D“ на Шампионска лига. Испанският отбор, който има 10 точки на първо място в група „D“, е съвсем близо до класиране за фазата на елиминациите в евротурнирите за четвърти последователен сезон. Баските поведоха в резултата още в шестата минута чрез Микел Мерино, а пет минути след това Микел Оярсабал покачи на 2:0. Сосиедад реализира третото си попадение в 21-ата минута чрез Андер Баренчея. Четири минути след почивката Алекс Ремиро реализира почетния гол в полза на португалския гранд, който заема последната позиция в класирането след четири поредни поражения. Реал Сосиедад е на първо място в подреждането с 10 точки.

Отборът на Интер е 1/8-финалист в Шампионската лига. „Нерадзурите“ си осигуриха участие в елиминациите, след като записаха трудна победа с 1:0 при гостуването си на РБ Залцбург в двубой от четвъртия кръг на група D. Резервата Лаутаро Мартинес се превърна в герой за миланския гранд, разписвайки се от дузпа в 85-ата минута. Така вторият в групата Интер събра 10 точки, колкото има и лидерът Реал Сосиедад с по-добра голова разлика. В оставащите два кръга от груповата фаза „нерадзурите“ и баските ще трябва да си оспорват единствено първото място, защото и двата тима са недостижими за третия РБ Залцбург, който има само 3 пункта. Бенфика е на дъното без актив.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани