Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Русия беше принудена да започне военна операция в Украйна

[post-views]
Проруските власти в Херсон създават местни милиции

Русия беше принудена да започне своята специална военна операция в Украйна, защото вече беше атакувана чрез пълзящо разширяване на НАТО и стремежите на Украйна да се присъедини към военния съюз, както и нарастващото влияние на нацизма върху Украинската държава и отношението на последната към Рускоезично население.

Това беше единственото правилно решение, което една суверенна, независима държава, като Русия можеше да вземе.

ОТГОВОР

Твърдението е част от продължаваща Прокремълска кампания за дезинформация относно незаконното, пълномащабно нахлуване на Русия в Украйна.

Агресията на Русия срещу Украйна беше непредизвикана и неоправдана.

Руската инвазия има за цел да унищожи Украйна като държава и да унищожи украинците като нация. Тези планове бяха открито изложени в статия, озаглавена „Какво трябва да направи Русия с Украйна“ през април 2022 г.

Вижте също нашия преглед тук.

Наред с призивите за денацификация и демилитаризация на Украйна, в статията се застъпва за нейната деукраинизация, което означава изкореняване на украинската култура и всичко свързано с нея, планове за разделяне на Украйна на няколко субекта, подчинени на Русия, но без думата „Украйна“ в техните имена. Така Русия не защитава нито себе си, нито някой друг във войната си. Вместо това някои руски политици и експерти заплашват да атакуват западните нации след Украйна.

Твърдението е само последното в целия от набор от фалшиви аргументи, които Москва използва още преди да започне своята „специална военна операция“ в Украйна. Прочетете подобни случаи на дезинформация, в които се твърди, че САЩ се нуждаят от голяма война в Европа, за да предотвратят собствения си икономически колапс, че ЕС отхвърли всички руски компромиси и принуди Русия да започне специална операция в Украйна и че САЩ прилагат смъртоносна антируска политика; Западните страни са виновни за ситуацията в Украйна.

Източник: https://euvsdisinfo.eu/report/russia-was-forced-to-launch-military-operation-in-ukraine?fbclid=IwAR14IDGMTiGy64WCBp2FuyNpXwppIFHH2CcB4hp5876EPlK9iqMoSKEn1ZU

Превод:  Силвия Сиракова

Най-ново

Единична публикация

Избрани