Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ потвърдиха за свален дрон от бунтовниците в Йемен

[post-views]
САЩ наложиха още санкции срещу руски олигарси

Опасността конфликта в Близкия изток да се разрасне остава голяма. През деня американски официална лица, цитирани от агенция Ройтерст потвърдиха твърденията на йеменска ислямистка организация, че е свалила американски военен дрон.

Симпатизиращото на Иран ислямистко движение на Хусите в Йемен разпространи кадри, за които твърди, че показват момента, в който са свали американски военен дрон Ем Кю 9- Рийпър.

Американски представителни лица, пожелали анонимност, също потвърдиха, че американската армия е загубила дрон край бреговете на Йемен без обаче да посочат, дали е свален над въздушното пространство на страната или в над международното, отбелязва агенция „Ройтерс“.

Според командването на Хусите американския дрон е свален, след като е навлязъл във въздушното пространство на териториални води на Йемен.

Това не е първият път, в който хусите в Йемен свалят американски военен дрон, но последният инцидент идва в момент, когато напрежението в региона, заради войната в между Израел и Хамас е в най-високата си точка от години, коментира агенция Ройтерс.

В опит да охлади страстите САЩ изпратиха в района два самолетоносача и голям брой кораби, като миналата седмица американският флот потвърди, че е свалил четири крилати ракти изстреляни от Хусите в Йемен срещу Израел.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани