Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Микаела Шифрин с първа победа през сезона в Леви, Финландия

[post-views]
Микаела Шифрин с първа победа през сезона в Леви, Финландия

Микаела Шифрин с първа победа през сезона в Леви, Финландия
Микаела Шифрин с първа победа през сезона в Леви, Финландия

Петкратната носителка на Големия кристален глобус Микаела Шифрин постигна първи успех за новия сезон в Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като бе най-бърза във втория слалом в Леви, Финландия

Невероятната американска звезда в зимните спортове Микаела Шифрин постигна забележителната 89-а победа в кариерата си в Световната купа по ски алпийски дисциплини. За седми път тя триумфира на пистата във финландския зимен център Леви, печелейки и 54-ти слалом на сметката си. В първият старт във финландския зимен курорт американката се размина с подиум, след като финишира четвърта в същата дисциплина, но след това тя демонстрира класа и грабна победата. Петра Влъхова, която стана първа с най-добро време и в двата манша, в първия слалом отново бе най-бърза с разлика в първия манш (-0/76 секунди), но поставена под напрежение от Шифрин във втората част на състезанието не успя да завърши втория манш и отпадна.

На второ място финишира хърватката Леона Попович, която остана на 18 стотни от Шифрин, а топ 3 допълни германката Лена Дюр, която се качи на подиума и в първия старт. За 28-годишната Шифрин това бе 89-та победа в Световната купа и 54-та в дисциплината слалом. С успеха тя поведе в класирането в слалома със 150 точки, което е с 10 повече от Дюр, а в генералното класиране американката също е първа със 190 точки, следвана от Влъхова с 30 пункта пасив. За белия керван предстоят две поредни спускания в Цермат (Швейцария) и Червиния (Италия) на 18 и 19 ноември.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани