Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Повторно гласуване в 28 избирателни секции в Сърбия

[post-views]
Повторно гласуване в 28 избирателни секции в Сърбия

В Сърбия започва повторно гласуване в 28 избирателни секции.

В Белград продължават демонстрациите срещу изборната победа на Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич.

Инициативата „Проглас“, предприета от група общественици, призова гражданите да се съберат в центъра на столицата с искане за провеждане на нови парламентарни и местни избори в цяла Сърбия. Те настояват вотът да се проведе „в рамките на шест месеца“ заради машинации на провелите се на 17-ти декември избори. Протестът ще се проведе в центъра на Белград по обяд под мотото „Ние не сме съгласни“. От „Проглас“ призовават гражданите да заявят, че не са съгласни с пренаписване на изборната воля, с обезсмислянето на демокрацията и правовата държава и с раждането на гола автокрация в Сърбия. До обяд продължава блокадата на студенти в центъра на Белград. Те поставиха палатките си до ключов булевард, като пропускат само линейки. Студентите скандираха:

„Кой открадна изборите? Да ги поздравим: Крадци, крадци!“

Вчера Републиканската избирателна комисия отхвърли искането на коалиция „Сърбия срещу насилието“ за анулиране на изборите, тъй като, както заяви, листата на тази коалиция не е упълномощена да внася подобно искане.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани