Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Институционална криза в САЩ: Доналд Тръмп отложи речта си за състоянието на Съюза

[post-views]
Тръмп: Не ни харесва какво се случва и от двете страни

20-donald-trumpИнституционалният спор в САЩ между президент и Конгрес, около финансовата рамка на бюджета се задълбочава. Президентът Доналд Тръмп обяви, че ще отложи традиционната си реч за състоянието на Съюза, докато не бъде намерен компромис.

Американският президент Доналд Тръмп реално беше принуден да отложи речта си, след като председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси обяви, че ще му бъде отказан достъп до залата.

Спорът между президент и Конгрес избухна, след като Камарата на представителите отказа да бъдат отпуснати допълнително над 5 милиарда долара за изграждането на обещаната от президента стена по границата с Мексико.

На свой ред Тръмп заяви, че няма да подпише приетия бюджет. Това доведе до най-продължителната блокада на работата на федералното правителство, което остави близо милион държавни служители без заплата.

Доналд Тръмп ще е първият американски президент, който няма да бъде допуснат за годишната си реч в Конгреса. Традицията датира от 1913г, като е отлагана веднъж през 1986, заради трагедията с космическата совалка „Дискавъри“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани