Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Лацио – Севиля е дербито в жребия на Лига Европа

EUROPE LEAGUEАрсенал претърпя изненадваща загуба с 0:1 при гостуването на БАТЕ Борисов в първи мач от 1/16-финалите в турнира Лига Европа. Играчите на Унай Емери така и не успя да намерят път към вратата на БАТЕ и загубиха в Беларус, като все пак запазиха солидни шансове за реванша на „Емиратс“. Станислав Драгун отбеляза единствения гол малко преди края на първото полувреме. Арсенал завърши мача с 10 души след червен картон на Александър Лаказет в края. Като титуляр за БАТЕ започна ветеранът Александър Хлеб, който преди повече от 10 години игра за Арсенал.

Друг лондонски отбор – Челси, се надигна след унизителната загуба с 0:6 от Манчестър Сити в неделя и се справи с 2:1 като гост на шведския Малмьо. Челси не срещна сериозни трудности при гостуването на Малмьо и спечели с голове на Рос Баркли и Оливие Жиру. Андерс Кристиансен върна един гол за Малмьо, но лондончани едва ли ще имат проблеми на реванша на „Стамфорд Бридж“.

Рекордьорът по титли в Лига Европа/Купа на УЕФА – Севиля, носител на пет трофея в турнира, надигра Лацио с 1:0 като гост. Андалусийците бяха по-добрият отбор през целия мач и заслужено взеха победата. Единственото попадение реализира Висам Бен Йедер през първата част.

Валенсия, Наполи и Интер също взеха победи като гости и до голяма степен предрешиха реваншите в своите срещи. Валенсия се наложи с 2:0 в Глазгоу над шампиона на Шотландия Селтик. Денис Черишев бе над всички, като отбеляза първия гол и асистира за втория, дело на Рубен Собрино.

Интер спечели с минималното 1:0 срещу Рапид Виена с гол от дузпа на Лаутаро Мартинес, който в този мач замени звездата Мауро Икарди.

Наполи бе още по-убедителен и победи с 3:1 при гостуването на ФК Цюрих. Лоренцо Инсиние, Хосе Мария Кайехон и Пьотр Зелински реализираха попадения за неаполитанците. За домакините почетен гол вкара Бенджамин Кололи от дузпа.

Шампионът на Чехия Виктория Пилзен обърна Динамо Загреб с 2:1. Дани Олмо изведе хърватите в резултата през първата част, а на почивката в игра за Виктория се появи бившият капитан на Левски Роман Прохазка. Чехите обърнаха развоя на мача с два гола на защитника Лудек Перница (54 и 83-а минути).

Най-ново

Единична публикация

Избрани