Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първи фалит заради Брекзит: Експерти очакват лавинообразен срив в Европа

[post-views]
Експерти на Острова предупреждават: Брекзит без сделка ще удари сигурността и икономиката

brexitПърви фалит заради Брекзит. Стотици пътници в цяла Европа останаха в безизходица след като британската авиокомпания „Флимби“ обяви несъстоятелност и анулира всичките си полети. От ръководството на компанията се мотивираха с очакваната нарастваща несигурност след 29 март, когато Обединеното кралство трябва да напусне Европейския съюз.

Друга причина, обосновала решението, е цялостното повишение на разходите. От компанията обясниха, че за тях незабавното прекратяване на дейността е останало единственият вариант на масата, след като предизвикателствата около Брекзит са се оказали непреодолими.

„Разводът“ между Лондон и Брюксел е съществен проблем за все повече превозвачи, коментират авиационни анализатори.

Алекс Макерас – авиационен анализатор:

„В крайна сметка на авиокомпаниите им липсва яснота и затова изискват от британското правителство да даде конкретни отговори какво предстои.“

И все пак, Брекзит не е единственият проблем. Авиопревозвачите търпят загуби още заради свръхкапацитета и високите цени на горивата. Според експерти, в условията на огромната конкуренция на европейския пазар, в следващите месеци се очаква лавинообразен срив и на други по-малки играчи.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани