Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Извънредно положение заради епидемия от дребна шарка в Ню Йорк

[post-views]
Извънредно положение заради епидемия от дребна шарка в Ню Йорк

14 medicinesОкръг в американския щат Ню Йорк обяви извънредно положение, заради епидемия от дребна шарка, известна като морбили. В опит да ограничат заразата/болестта властите забраниха на неваксинирани деца да посещават обществени места.

До този момент са регистрирани 153 случая на дребна шарка в окръг Рокланд, който се намира северно от град Ню Йорк.

Според въведената забрана всички неимунизирани деца до 18 годишна възраст няма право да посещават места, като училища, ресторанти, търговски центрове и религиозни храмове.

Мярката предвижда до 500 долара глоба за всеки, който я наруши.

Една от причината за епидемията в окръг Рокланд е, че е дом на много религиозни общности, които по една или друга причина отказват да ваксинират децата си, коментира в. „Ню Йорк Таймс“. Подобна е картината и в други райони в страната. Епидемии от дребна шарка има в щатите Вашингтон, Калифорния,  Тексас и Илинойс.

Последният правителствен доклад показва, че в САЩ продължава тенденцията да спада ръста при ваксинирането на деца. Освен от религиозни и философски разбирания, много родители отказват имунизация, заради подвеждащата информация, че ваксините причиняват аутизъм. През последните години подобна тенденция се забелязва и в Европа.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани