Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Борбата за Истанбул продължава – партията на Ердоган иска повторно преброяване на гласовете

[post-views]
Борбата за Истанбул продължава – партията на Ердоган иска повторно преброяване на гласовете

erdogan-turciqУправляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието настоява за повторно отчитане на резултата от кметските избори в Истанбул. Това съобщиха представители на партията на Ердоган и уточниха, че искат пълно преброяване на абсолютно всички бюлетини.

Партията на справедливостта и развитието иска повторно, пълно преброяване на гласовете в 38 избирателни района на Истанбул, а не само на подадените невалидни бюлетини. Заедно с това управляващите претендират и за анулиране на резултатите в 39-и избирателен район.

Кандидатът на опозицията Екрем Имамоглу, който вече отпразнува изборната си победа и се обяви за кмет на града край Босфора обвини партията на президента Реджеп Таип Ердоган, че с исканията си се опитва да печели време, за да може да прикрие следите от извършени злоупотреби по време на вота.

Припомняме, че на произведените на 31 март местни избори, управляващата партия регистрира загуби в най-големите градове на Турция – не само в Истанбул, но и в Измир, както и в столицата Анкара.

Най-ново

Единична публикация

Избрани