Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Избирателната комисия на Турция: Няма да има повторно преброяване на бюлетините в Истанбул

[post-views]
Избирателната комисия на Турция: Няма да има повторно преброяване на бюлетините в Истанбул

izbori-TurkyТурската Висша избирателна комисия отхвърли искането на управляващата Партия на справедливостта и развитие за повторно преброяване на бюлетините в 31 от избирателните райони на Истанбул. Решението на комисията ще попари плановете на президента Реджеп Ердоган да бъде повторен вота за кмет в най-големия град на страната.

Който управлява Истанбул, той управлява и Турция. Това са думи на турският президент Реджеп Ердоган, чиято партия  продължава да оспорва резултатите от кметските избори в града край Босфора. В понеделник Ердоган поиска повторно преброяване на бюлетините в 31 избирателни райони на Истанбул, в които по думите му е имало организирани изборни престъпления.

Представител на управляващата Партия на справедливостта и развитието заяви, че Висшата избирателна комисия на страната, е решила да има повторно преброяване само в 51 избирателни урни, разпръснати в 39-те избирателни района на Истанбул.

За кандидата на опозицията Екрем Имамоглу, който беше обявен за победител, с действията си партията на Ердоган иска да спечели време, за да прикрие следите от извършените злоупотреби по време на изборния ден в Истанбул.

Проведените на 31 март местни избори в Турция се оказаха тежък удар за Партията на справедливостта и развитието, която макар и да спечели провинцията, загуби големите градове на страната, включително столицата Анкара и Измир.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани