Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

1 милион българи: Задължителната ваксинация е част от световната конспирация!

[post-views]
1 милион българи: Задължителната ваксинация е част от световната конспирация!

vaksini18 процента или малко над един милион българи смятат, че задължителната ваксинация е част от световната конспирация, а 34 проценти не могат да преценят дали е така. Шокиращите данни са от представително изследване на Изследователски център „Тренд”.
За 80% от анкетираните имунизацията с ваксини е важна, а едва 7% са на обратното мнение. Малко над две трети от населението се чувства по-сигурно за своето здраве с развитието на ваксините. Прави впечатление, че делът на жените, които отговарят положително е с 10 процента по-висок от този на мъжете

Близо три четвърти от всички пълнолетни българи са на мнение, че родителите, които не имунизират децата си постъпват безотговорно. А почти половината от анкетираните – 48%, са на мнение, че трябва да бъдат санкционирани родителите, които не поставят ваксини на децата си. Една четвърт са на противоположното мнение. Любопитното е, че   малко над половината от хората в селата смятат, че са необходими санкции, то столичани са по-либерални – на това мнение са  една трета от анкетираните. 9 процента дори смятат, че трябва да се понесе наказателна отговорност.

Проучването тества нагласите по отношение на популярни конспирации и митове по отношение на темата с ваксините. 14% или 770  души са на мнение, че ваксините могат да причинят аутизъм. Близо половината от българите обаче не знаят или не могат да преценят. Още по-висок е делът на българите, които смятат, че ваксините могат да доведат до алергии – 35%, което в числово изражение се равнява на близо 2 млн. Делът на несъгласните с това твърдение е по-нисък от съгласните – 28%.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани