Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ямбол ще е домакин на кампанията „Бъди войник“

[post-views]
Стартира кампанията „Бъди войник“ – в 29 града ще се организират информационни борси

Yambol_1Националната информационна кампания „Бъди войник“ ще гостува утре, 18 април, в град Ямбол.

Събитията от кампанията започват от 16.00 ч. на площада пред Община Ямбол, където гражданите и гостите на града ще имат възможност да разгледат образци въоръжение, техника и оборудване от състава на 42-ри механизиран батальон и авиобаза Безмер. В програмата от събитията са предвидени демонстрации на специализиран ръкопашен бой и на тактически действия в градски условия на военнослужещи от Сухопътните войски.

По същото време ще бъде открита информационна борса за набиране на войници и матроси, на която всеки ще може да получи пълна и точна информация за обявените конкурси и условията за кандидатстване. Със свои информационни щандове ще се представят Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Националната гвардейска част, Служба „Военна полиция“, 68-ма бригада „Специални сили“ и Централното военно окръжие.

На събитието в Ямбол ще присъстват заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден генерал Петьо Мирчев и началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, които ще отговарят на въпроси на медиите след динамичния показ.

Концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Сухопътните войски ще започне в 18.30 ч. в голямата зала на Община Ямбол.

Заповядайте! Входът е свободен!

Най-ново

Единична публикация

Избрани