Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Катастрофата с хеликоптер в Манхатън възроди спомените на нюйоркчани от 11 септември

[post-views]
Катастрофата с хеликоптер в Манхатън възроди спомените на нюйоркчани от 11 септември

New York -katastrofa_ helikopterВластите в Ню Йорк все още се опитват да установят причините за катастрофата с хеликоптер в понеделник вечерта. Летателният апарат се вряза в покрива на небостъргач в Манхатън. Единствената жертва при инцидента е пилотът, идентифициран от местните медии като Тим МакКормак.

Инцидентът се е случил на Седмо авеню в Манхатън, само на няколко пресечки от известния „Таймс скуеър“. Хеликоптерът се врязал в 54-етажната сграда и предизвикал пожар, съобщиха от Полицейското управление в Ню Йорк. Огънят вече е овладян, но екип пожарникари продължава да работи на място до изтеглянето на разбилата се машина, за да се избегне евентуален нов пожар заради теч на гориво. Във вътрешността на сградата пострадали няма, но все пак гражданите бяха призовани да избягват зоната на инцидента.

Разследващите все още изясняват защо пилотът е решил да лети толкова ниско над града при сложни условия с лошо време и намалена видимост.  Към момента полицията категорично отхвърля версията за терористичен акт, а за мнозина нюйоркчани инцидентът възроди спомените от трагичния 11 септември 2001 г.

Най-ново

Единична публикация

Избрани