Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

РИА Новости: Русия започна изпитания на модернизирания вертолет Ми-35П

[post-views]
РИА Новости: Русия започна изпитания на модернизирания вертолет Ми-35П

vertolet-Mi-35 PМосква.  Холдингът „Веролети России“ (част от държавната корпорация „Ростех“) провежда типови изпитания на модернизирания боен-транспортен вертолет Ми-35П, които трябва да бъдат завършени до края на 2019 година, съобщиха от пресслужбата на холдинга, предава РИА Новости.

Както генералният директор на холдинга Андрей Богински, чиито думи са цитирани в съобщението, каза, московският вертолетен завод „Мил“ „свърши сериозна работа по подготовката на проектната документация за модернизацията на тези вертолети и привеждането им към най-модерните изисквания за ударни машини“. „Вече имахме възможността да демонстрираме Ми-35П на потенциалните клиенти и тяхната реакция ни позволява да сме сигурни, че този хеликоптер ще бъде търсен“, каза той.

„Подобреният Ми-35П е нов етап в еволюцията на Ми-24, който с право се счита за един от най-добрите вертолети в света. Това е експортен модел, предназначен предимно за страни, експлоатиращи предишни версии на хеликоптера. Става въпрос основно за нашите партньори в Азия и Африка. Сега „Росвертол“ се подготвя за масово производство на тези хеликоптери за износ“, заяви представителят на „Ростех“.

Усъвършенстваният Ми-35П е оборудван с модернизирана наблюдателно-прицелна система с матричен трето поколение топловизьор от трето поколение, цветна телевизионна камера с висока резолюция и лазерен далекомер. Също така на вертолета е сложен нов цифров аеробен комплекс, който подобри управляемостта и стабилността на хеликоптера, автоматизира процеса на пилотиране, за да опрости действията на пилота.

Модифицираният комплекс за прицелване и изчисляване повишава точността на поразяване на цели.

Ми-35П се характеризира с високи полетни характеристики, по-специално може да бъде ефективно използван в условия на високи температури и високи планини. Дизайнът на Ми-35М осигурява на хеликоптера ниска акустична видимост, повишена бойна жизнеспособност, а също така намалява сложността на поддръжката.

Източник: Агенция „Фокус“

Най-ново

Единична публикация

Избрани