Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бахамите опустошени : Продължават да растат жертвите от урагана „Дориан“

[post-views]
Над милион потребители останаха на тъмно във Флорида заради урагана Иън

uraganПродължават да растат жертвите от мощния ураган „Дориан“, който помете Бахамските острови в началото на седмицата. Загинали са най-малко седем души, съобщи премиерът на страната Хюбърт Минис, който допълни, че очаква смъртните случаи да се увеличат.

Властите на Бахамските острови разпространиха въздушни кадри, които показват мащаба на разрушенията от един от най-мощните урагани регистрирани някога „Дориан“. Най-тежко пострадаха островите Абако и Гранд Бахама, където бурята е унищожила над 13 хиляди сгради. По данни на Червения кръст повече от 60 хиляди души се нуждаят от спешна хуманитарна помощ.

Рафаел Хамоар – Червен кръст:

„Основният ни приоритет, веднага след като получим зелена светлина и риска намалее, е да изпратим нашите екипи на терен, за да можем да предоставим помощ на хората в нужда.“

Реално никой не се ангажира с точна оценка за броя на загиналите или този на хората, които все още се водят в неизвестност. Апел на местен вестник, който призова хората, които имат информация за изчезнали близки, само за няколко часа събра над 1600 отговора. Независимо, че ураганът „Дориан“ продължава да губи от силата си приближавайки източното крайбрежие на САЩ, въведеното в няколко щата извънредното положение остава в сила.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани