Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин посрещна Мадуро в Москва – Русия подкрепи правителството в Каракас

[post-views]
Путин: Русия не може да бъде изолирана

Putin, Hollande, Merkel And Poroshenko Meet Over Ukraine Peace Plan

Русия подкрепя конструктивния диалог между правителството и опозицията в Каракас като единствен изход от политическата криза, която раздира страната. Това заяви президентът Владимир Путин при посрещането на венецуелския си колега Николас Мадуро в Кремъл и подчерта, че Москва винаги поддържа легитимната власт.

С посещението си в Москва Николас Мадуро иска да покаже, че все още разчита на подкрепа от могъщи съюзници срещу Вашингтон и Русия е най-верният от тях. Така експерти коментираха пътуването на венецуелския президент, което е първата му задгранична визита след провъзгласяването на Хуан Гуайдо за временен държавен глава.

По време на срещата Путин отбеляза военно-техническото сътрудничеството и подчерта мащабните руски енергийни проекти във Венецуела, чрез които в икономиката на страната са инвестирани близо 4 милиарда долара. Въпреки трудностите, доказахме, че заедно можем да вървим напред, допълни Мадуро. Двамата президенти дискутираха и сигурността на държавите от Латинска Америка, както и намесата на трети страни във вътрешните им работи.

По повод мирния диалог като начин за решаване на политическата криза, преди дни опозицията във Венецуела обяви провежданите с посредничеството на Норвегия разговори за приключени. По-рано правителствените делегати напуснаха масата за преговори в знак на протест срещу затягането на американските санкции срещу Каракас.

Най-ново

Единична публикация

Избрани