Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хеттрик на Джердан Шакири прати Швейцария на 1/8 финалите

[post-views]

След хеттрик на Джердан Шакири срещу Хондурас Швейцария се класира за осминафиналите на Световното първенство. Нападателят на Байерн беше точен в 6-ата, 31-ата и 71-ата минути на двубоя от третия кръг в група „Е”, игран край джунглите в Манаус, където имаше 40 322 зрители. С две асистенции се отличи Йосип Дърмич, който също се състезава в Бундеслигата.

Успехът и нулевото равенство между Еквадор и Франция изкачи Швейцария на второто място в класирането с 6 точки, с 2 повече от южноамериканците. Преди мача, тимът на Отмар Хитцфелд беше трети и отстъпваше значително по голова разлика.

Днес швейцарците дори успяха да наваксат тежката загуба от Франция 2:5, но трябва да са благодарни на „петлите”, че не загубиха от Еквадор.

„Часовникарите” достигат за пети път фазата на елиминациите на шампионата на планетата, като три пъти са били на четвъртфинал (1934, 1938 и 1954).

Последните им изяви на осминафинал са през 1994 и 2006 г., когато отпадат на това стъпало. През 2014 г., на 1 юли от 19:00 ч в Сао Пауло ги чака Аржентина.

Най-ново

Единична публикация

Избрани