Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Португалия победи Гана с 2:1, но и двата отбора напуснаха Мондиала

[post-views]

Португалия победи Гана с 2:1, но въпреки това и двата отбора отпаднаха от Мондиал 2014 след последния си мач от група „G”. Така европейският тим остана на трето място в потока заради по-лошата си голова разлика от тима на САЩ, който продължава напред заедно с лидера в потока Германия.

В 31-ата минута Португалия поведе, след като Жоао Моутиньо си поигра с топката пред погледа на цялата ганайска защита, а после изведе Мигел Велосо по левия фланг. Крайният бранител центрира остро към пеналта, където Джон Бойе се опита да изчисти топката. Вместо това обаче тя се удари в коляното му, след което прехвърли вратаря, срещна горната и страничните греди и в крайна сметка спря в мрежата – 1:0.

При този резултат дойде и почивката, а след нея стана ясно, че лидерът в групата Германия открива резултата срещу САЩ.

Това означаваше, че при успех на Гана или категоричен такъв на Португалия, всеки от съперниците има шанс да продължи напред. Надежди на „черните звезди” даде Асамоа Гиан, който в 57-ата минута засече центриране от ляво и с глава възстанови статуквото – 1:1.

В 80-ата минута Луиш Нани направи центриране, което затрудни стража на Гана и той боксира топката право в краката на Роналдо, който с мощен шут не му остави никакви шансове за крайното 2:1.

Най-ново

Единична публикация

Избрани