Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Новият началник на отбраната вицеадмирал Румен Николов встъпи в длъжност

[post-views]

Вицеадмирал Румен Николов официално прие поста „Началник на отбраната” от генерал Симеон Симеонов и рапортува на министър Ангел Найденов. При подписването на протокола генерал Симеонов обясни, че е почувствал как от плещите му пада голям товар. Оказа се, че освен да работи за развитието на армията, генерал Симеонов най-много е държал да няма загуби на хора.

„Нека да се пазят армейските традиции и животът на личния състав, защото това е най-важната командирска отговорност”, посъветва генерал Симеонов наследника си вицеадмирал Румен Николов.

„Този пост е венец на усилията, които съм положил през 33-годишната си офицерска служба”, заяви от своя страна вицеадмирал Николов.

На церемонията, на която присъства цялото военно ръководство, бяха представени и новите заместник-началници на отбраната генерал-майор Нейко Ненов и генерал-майор Константин Попов.

Министърът на отбраната награди досегашните заместник-началници на отбраната генерал-майор Стефан Василев и контраадмирал Георги Георгиев с почетен знак на МО „Св. Георги Победоносец“ – I степен, за особен принос в развитието на Българската армия.

Същото отличие получи и генерал Симеон Симеонов, който подчерта, че приключва службата си с удовлетворение за достойно изпълнен дълг.

Най-ново

Единична публикация

Избрани