Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Боил Банов и Виктор Стоянов са новите заместник-министри на културата

[post-views]

Служебният министър на културата Мартин Иванов представи своите заместници и приоритетите на ведомството по време на двумесечното му управление. Единият заместник се казва Боил Банов и според Иванов той е един от изтъкнатите родни мениджъри в сферата на културата. До момента заема директорския пост в Драматично-кукления театър „Иван Димов” в Хасково.
Министърът изтъкна, че двамата му заместници познават областта, в която ще работят добре, но имат и управленски качества. Екипът му ще се стреми да открива проблемните зони и ще предлага реални решения за тях.
Другият заместник министър на културата е музикантът Виктор Стоянов, нашумял през 90-те с групата „Киора” и дуетът му със Стоян Михалев.
Музикантът е човек с активна гражданска позиция – в актуалната ситуация в България е необходимо да има подобни хора, които да отстояват принципите си, коментира министър Иванов.
На въпрос за приоритетите в двумесечния период на управление Мартин Иванов заяви, че проблемите са много, но средствата малко. Акцент ще бъде поставен само върху най-важните, които не търпят отлагане. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани