Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Шампионът Атлетико Мадрид обърна с 4:1 Атлетик Билбао

[post-views]

Шампионът Атлетико Мадрид завърши годината в Примера с впечатляващ обрат за 4:1 при гостуването на Атлетик Билбао в 16-ия кръг. В герой за „дюшчекиите” се превърна френският национал Антоан Гризман, нанизал хеттрик след почивката.
На „Сан Мамес” мачът тръгна зле за Атлетико и в 16-та минута Сусаета центрира от пряк свободен удар и Микел Рико с глава преодоля Моя за 1:0.
Атлетико започна мълниеносно втората част и след бърза атака Хуанфран центрира отдясно за Гризман, който изравни на втора греда – 1:1. В 52-та минута Тиаго първи стигна до пас в наказателното поле, а Сан Хосе нямаше как да се отмести от пътя и направи дузпа.
Раул Гарсия уверено я превърна в гол и Атлетико поведе набързо за 7-8 минути с пълен обрат след паузата. Едно подхлъзване тотално реши мача в 73-та минута. Дълъг пас на Габи изглеждаше безнадежден, докато Гурпеги не се подхлъзна в най-неподходящия момент, Гризман излезе сам срещу Ираисос и не сбърка за 3:1.
9 минути преди края Гризман изпревари вратаря и подаде на Гарсия, който му върна и французинът оформи своя хеттрик, въпреки че беше в засада – 4:1. Атлетико Мадрид е трети с 35 точки, на 4 зад лидера Реал Мадрид, който има и мач по-малко. Атлетик Билбао е 11-и с 19 точки.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани