Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Правителството предлага да бъде освободен началникът на отбраната

[post-views]
Вицеадмирал Румен Николов:  Иска ми се да  има повече  учения, полети  и плавания

Rumen Nikolov_pred_voiniciПравителството предлага на Президента и върховен главнокомандващ да издаде указ за освобождаване от длъжност и от военна служба на вицеадмирал Румен Николов – началник на отбраната, поради навършване на пределна възраст.
Предложението е направено на основание на Закона за отбраната и въоръжените сили, който регламентира пределната възраст за военна служба за офицерите със звание „генерал-лейтенант” („вицеадмирал”) – 59 години. Вицеадмирал Николов навършва пределна възраст на 9 февруари 2016 г.
Припомнямe, че във вторник Съветът по отбрана към  Министерството на отбраната взе решение да бъде стартирана процедура за назначаването на генерал-лейтенант Константин Попов на длъжността „Началник на отбраната“, считано от 9 февруари 2016 г. Номинацията е направена предвид деловите, командни и личностни качества на генерал-лейтенант Константин Попов, и професионалния му опит, включително и от службата в Щаба на Военновъздушния команден компонент (Юг) на НАТО. Генерал –лейтенант Попов сега е аместни-началник на отбраната.

Най-ново

Единична публикация

Избрани